Image Alt

TALLER DE JAZZ I MÚSICA MODERNA

TALLER “LA FIGURA DE L’INSTRUMENTISTA DINS EL JAZZ I LA MÚSICA MODERNA”

Formadors: Pablo Martín Trio

Horari: 11:00h – 13:00h

Ubicació: Sala del Pavelló

Preu: 15€

Aforament: 15 places

 


 

Descripció del taller

Dirigit a tots els nivells i els estils de música, al Taller es donaran una sèrie de recursos i tècniques per millorar la figura del músic en el conjunt instrumental. 

 

Es treballaran inputs com l’escolta selectiva i l’escolta col·lectiva (escoltem als companys o només a nosaltres?), identificar els rols de cada músic en el conjunt, com es relaciona la base amb el lead, com interpretar melodies o identificar diferents engranatges ritmico melòdics, com prendre decisions i generar interplay amb els companys, veient també qüestions de caràcter més improvisatiu com el desenvolupament motívic i la interacció motívica des de 0. 

 

Es treballarà partint d’un trio base format per Kike Pérez a la bateria, Tomàs Pujol al contrabaix i Pablo Martín al saxo tenor. S’aniran treballant els exercicis donant espai a preguntes, dubtes i voluntaris que vulguin participar. El repertori treballat es podrà tocar, si es vol, a la Jam Session que organitza els Set Inferns. 

 

Els exercicis van dirigits a tots els nivells i qualsevol instrument. La dificultat anirà de fàcil a coses més complexes. El curs té aplicabilitat en el jazz però també en tot tipus de músiques.

 

Pablo Martín Trio és una proposta amb influència del Hard-bop, el Jazz Contemporani i la sonoritat més Pop amb composicions i arranjaments propis. Inspirat en trios històrics com el de Sonny Rollins, Joe Henderson o l’actual «Fly» de Mark Turner, els tres músics es reuneixen per jugar amb les possibilitats sonores que ofereix el format. 

 

La formació ha participat en diferents festivals i sales nacionals com la Nova Jazz Cava de Terrassa o el Jamboree de Barcelona. L’estiu de 2019 el grup va participar en el «Fara Music Festival» d’Itàlia, on va ser finalista al premi «Fara Jazz Live Award», com «millor banda». L’any 2020 el trio ha estat guanyador de la 1a edició del “Premi Talent”, impulsat per Taller de Músics amb el suport d’ACE (Acció Cultural Espanyola), han estat semifinalistes al Concurs de Jazz 2020 organitzat per “Joventuts Musicals d’Espanya” i han publicat el seu primer treball discogràfic “State of the Trio: Live at Nova Jazz Cava” que va ser nominat en quatre categories als “Premis Min 2021” entre elles “Millor Àlbum de Jazz”.